Rulouri exterioare

Rulourile exterioare nu sunt un concept nou, ele se folosesc deja de cateva decenii. Nevoia de rulouri la ferestre a aparut pentru ca oamenii voiau sa aiba mai multa intimitate, mai multa protectie si o izolare mai buna impotriva factorilor externi.

Rulourile exterioare sunt o inventie foarte utila pentru ferestrele casei sau a biroului. Pentru protectia ferestrelor atat la nivel de locuinta, cat si la nivel de birouri, rulourile exterioare fac parte din categoria de sisteme de umbrire. Ele pot fi aplicate sau suprapuse.

In primul rand ele au un rol de protectie, care este unul dintre cele mai importante roluri ale rulourilor exterioare. In orice cladire, indiferent ca e vorba de propria locuinta sau de o cladire de birouri, geamurile sunt puncte destul de vulnerabile, pentru ca pot fi folosite pentru acces de catre persoane nedorite. Rulourile exterioare sunt un obstacol in plus, care ii va face pe acesti oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a incerca ceva.

Putem spune deci ca aceste rulouri sunt masuri antiefractie. Pe timp de vara, chiar daca afara e un soare puternic, in camerele protejate de rulouri exterioare este o umbra placuta, racoroasa.

Tipuri de rulouri exterioare

A. Rulourile aplicate se monteaza aplicat pe tocul ferestrei in exteriorul cladirii pe fereastra deja existenta, formand impreuna un sistem compact.

B. Rulourile suprapuse se monteaza in spatiul dintre toc si zid, in acelasi timp cu montajul ferestre, deasupra ei.

Actionarea se face manual cu manivela sau panglica, ori electrica cu buton sau telecomanda

Accesorii: plasa de insecte integrata

Doriti mai multe detalii? Va putem ajuta!