Glafuri interioare si exterioare

La interior recomandarea noastra este instalarea de glafuri din PVC iar la exterior glafuri din aluminiu sau marmura.

Glafurile sunt de diferite marimi in functie de grosimea peretelui iar in ceea ce priveste culoarea, pentru cele de interior recomandam glafurile de culoarea ferestrei. Montajul acestora se face cand se monteaza si tamplaria. Sfatul nostru este ca sub tamplarie sa fie montat un profil solbanc, acesta avand rol de a face rupere termica intre glaful din interior si cel din exterior.

Glafuri din pvc pentru interior

Cele doua glafuri din interior si exterior au rolul de a proteja partea inferioara a golului ferestrei si ofera un aspect estetic placut ferestrelor. Se recomanda ca latimea glafului din PVC sa nu depaseasca mai mult de 2-3 cm in afara peretelui la interior si sa fie exact cat lungimea ferestrei. In unele cazuri unde se doreste pot fi mai lungi decat lungimea ferestrei dar niciodata mai scurte decat ferestrele.

Glafuri din aluminiu sau marmura/granit pentru exterior

Glafurile din aluminiu se instaleaza doar in exteriorul ferestrei, nu este recomanda a se instala in interiorul cladirii. Ca si cele de pvc si glafurile din aluminiu sunt de diferite dimensiuni in functie de grosimea zidului. Ele se fixeaza cu suruburi autofiletante de profilul solbanc, nu de tamplarie. In cazul ferestrelor existente, daca se monteaza ulterior glaful de aluminiu, trebuie avut grija sa nu se acopere gaurile de scurgere a apei din tamplarie. Glafurile de exterior se vor monta cu o panta de 15 grade catre exterior pentru a lasa apa sa se scurga in exteriorul tamplariei dupa care pentru o mai buna etanseitate este recomandat a se pune un strat de silicon la imbinarea glafului de fereastra.

Glafurile din marmura sau granit au aceeasi functionalotate ca si cele din aluminiu dar sunt mai rezistente in timp si ofera un aspect deosebit casei dumneavoastra. La montarea glafurilor din marmura sau granit este obligatoriu ca fereastra sa fie prevazuta cu solbanc, acesta avand rol de a face ruperea termica.

Doriti mai multe detalii? Va putem ajuta!