Grile de ventilatie

Condensul pe ferestrele termopan apare in special acolo unde acestea nu sunt prevazute cu grile de ventilatie si unde umiditatea spatiului interior este ridicata. Aerisirea incaperii este singura metoda sigura pentru prevenirea aparitiei condensului, deoarece realizeaza scaderea umiditatii din incapere (ceea ce este si mult mai sanatos).

Pentru evitarea pierderilor mari de caldura prin deschiderea geamului spre aerisire va recomandam solutia montarii de grile pentru realizarea aerisirii controlate si prevenirea condensului si a aparitiei mucegaiului.

Avantajele utilizarii grilei de ventilatie

– Autoregleaza debitul de aer proaspat în functie de nivelul relativ al umiditatii din încapere;

– Se poate monta pe orice tip de tamplarie: PVC, aluminiu sau lemn stratificat;

– Nu utilizeaza energie electrica;

– Nu reține umiditatea, o controleaza;

– Nu conține elemente consumabile;

– Nu necesita intretinere speciala, doar o simpla curatare de praf anuala;

– Asigura aer proaspat suficient pentru o incapere cu volum de pana la 70 de metri cubi;

– Este higroreglabila – regleaza automat debitul de aer proaspat introdus în functie de nivelul de umiditate sesizat;

– Dispune de buton pentru inchidere manuala a aportului de aer, utilizabil în situatii în care se doreste acest lucru.

O solutie pentru o ventilatie controlata si unde nu este necesara gaurirea profilului ferestrei o constituie grilele de ventilatie care se monteaza în sticla.

Acest sistem de grile de ventilatie se monteaza practic în pachetul de sticla (termopan sau tripan) care se comanda la o dimensiune mai mica decat latimea grilei de ventilatie. Este recomandat ca la ferestrele cu suprafata vitrata mare, grila sa se monteaze înca de la fabricarea ferestrei. Exista si posibilitatea de a monta aceste grile si ulterior, dar în acest caz este necesar sa fie schimbat complet pachetul de sticla, ceea ce duce la costuri destul de ridicate.

Principalul avantaj al acestui sistem este faptul ca poate fi vopsit dupa culoarea tamplariei, spre deosebire de grilele de ventilatie higroreglabile care se monteaza pe profil si care sunt disponibile in cateva variante de culoare.

Doriti mai multe detalii? Va putem ajuta!